Ureditev krožišč v občini Šempeter-Vrtojba
Občina Šempeter-Vrtojba
Trg Ivana Roba 3a

5290 Šempeter pri Gorici


T:
05 ­335 10 00
F: 05 ­335 10 07
E:
info@sempeter-vrtojba.si

Uradne ure:
ponedeljek in petek: 8.00­-12.00
sreda: 8.00­-12.00 in 14.00­-16.30Ureditev krožišč v občini Šempeter-Vrtojba

Podobno kot drugod, kjer se soočajo s povečanim številom nesreč na problematičnih križiščih, je tudi za ta nekatera križišča v občini Šempeter-Vrtojba predlagana preureditev v krožišča. To so križišča v Bazari, pri bolnišnici, policijski postaji, ABK in Letriki.

V prvi fazi se poleg začasne ureditve krožišča v Bazari, obetajo še krožišča pri ABK in Letriki, kjer pa za zdaj montažni krožišči nista predvideni. Vsekakor bodo vsa tri dolgoročno spremenjena v stalna krožišča. Za končno preureditev omenjenih treh križišč v krožišča je Direkcija RS za ceste že poslala občini potrjene projektne naloge za izdelavo vseh treh projektov za izvedbo. Občina pa je z objavo javnega naročila 13. novembra 2012 začela z izbiro izvajalcev, ki bodo pripravili projekte. Odpiranje ponudb je bilo 12. decembra 2012.

Krozice Sempeter pri Gorici Bazara
Montažno krožišče v Bazari


V drugi fazi je junija 2015 nastalo trenutno začasno, kasneje pa stalno krožišče pri podjetju Mahle Letrika in gradbišču bodoče Sparove trgovine med Šempetrom in Vrtojbo, katerega večji del financira Direkcija RS za infrastrukturo. Novo krožišče bo na tem delu umirilo hitrost in povečalo pretočnost prometa in v času konic olajšano vključevanje na Vrtojbensko cesto, kar pomeni manj hrupa in škodljivih emisij motornih vozil.
 
slovreme.net  

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies) za popolno uporabniško izkušnjo. Piškotki ne morejo razkriti vaše identitete. Ali se strinjate z uporabo piškotkov na teh straneh?

Zavrni